ПРО ГОЛОВНЕ
recent

Нова мережа вуличного освітлення в міській зоні відпочинку ім.Н.Яремчука


Справжньою окрасою міста, рекреаційно-відпочинковою зоною, спортивно-оздоровчим комплексом, місцем проведення культурних заходів є міська зона відпочинку ім.Н.Яремчука. ЇЇ розташування є досить вдалим, адже вона знаходиться в центральній частині міста, що є зручним для місцевих жителів, оскільки не потрібно виїжджати далеко за межі міста, щоб провести своє дозвілля. Тому міська зона відпочинку користується великою популярністю не тільки серед мешканців Надвірної, а й гостей міста. Про це повідомляє Надвірнянська міська рада.

За останні роки зона відпочинку ім.Н.Яремчука завдяки спільним зусиллям місцевої влади, комунальних служб та громади зазнала значних змін. Після великих руйнівних повеней, які сталися на Прикарпатті в 2008 та 2010 роках, був зруйнований пішохідний міст через річку Бистриця Надвірнянська в районі зони відпочинку. За ініціативи міського голови Зіновія Андрійовича наприкінці 2014 року реалізовано проект відбудови моста. Крім того, в зоні відпочинку частково облаштовано освітлення, встановлено 2 волейбольні майданчики, спортивний майданчик із силовими тренажерами, проведено благоустрій (встановлено лавочки, сміттєві урни, висаджено молоді саджанці дерев та кущів, облаштовано алеї та газони).

Завдяки реалізації обласного проекту «Оновлена зона відпочинку ім.Н.Яремчука в м.Надвірна – місця щасливих людей» вдалось вимостити бруківкою пішохідну доріжку до моста через річку Бистриця Надвірнянська, встановити декоративну огорожу, лавочки, провести комплексний благоустрій відпочинкової зони та створити сприятливі умови для організації дозвілля, відпочинку жителів міста.

Роботи по проведенню благоустрою території міської зони відпочинку тривають. На даний час керівництво міської ради та КП «Надвірнакомунсервіс» докладають усіх зусиль, щоб зайти в кожен куточок нашого міста і його освітити, в тому числі і міської зони відпочинку. Цього тижня силами комунального підприємства «Надвірнакомунсервіс» завершилось облаштування мережі вуличного освітлення біля першого озера. Тут встановлено додатково 21 опору та 22 світильники. Протяжність мережі склала 750 м/п. Орієнтовна вартість робіт становить близько 60 тис. грн. Результатами проведення даних робіт є, перш за все, забезпечення безпеки мешканців міста у вечірній та нічний час та попередження виникнення правопорушень, покращення естетичного вигляду міської зони відпочинку. Керівництвом міської ради також дано доручення на розробку кошторисної документації щодо будівництва нових ліній зовнішнього освітлення 2-го озера в зоні відпочинку.

Варто зазначити, що з метою проведення благоустрою території зони відпочинку робочою групою міської ради цього року було подано проект на обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування щодо влаштування рекреаційно-відпочинкового комплексу, а саме: проведення благоустрою та упорядкування прибережної смуги річки Бистриці Надвірнянської, облаштування спусків до води, встановлення сонцезахисних навісів та лежаків, встановлення альтанок, роздягалень та ігрової зони для дітей в міській зоні відпочинку ім.Н.Яремчука.