ПРО ГОЛОВНЕ
recent

Вражені українським гопаком польські учні міста-побратима Пруднік повертаються додому



Протягом 10 днів у рамках співпраці з Надвірнянщиною та польським містом-побратимом Пруднік, на теренах району перебувала делегація з Республіки Польща в складі викладачів та учнів Сільськогосподарської школи в Прудніку. Про це в соціальній мережі Фейсбук повідомляє Надвірнянська районна рада.

Під час відвідин Надвірнянщини для польських гостей було проведено різноманітні екскурсії історичними місцями не тільки району, а й Івано-Франківської області загалом. Діти мали змогу цікаво провести час та поспілкуватися зі своїми українськими однолітками, ознайомитись із самобутністю Прикарпатського краю, особливостями українських звичаїв, традицій, культури та історії. В рамках візиту відбулася товариська зустріч із міні – футболу, змагання із силових видів спорту «Міні-стронгмен» між командами ліцеїстів Прикарпатського військово-спортивного ліцею та учнів Сільськогосподарської школи. А ще гості були присутніми на виборах Голови Комісії Честі ліцеїста ПВСЛІ.

Напередодні від’їзду делегації з Республіки Польща, голова районної ради Іван Гурмак, голова районної державної адміністрації Олександр Кеніз, міський голова Зіновій Андрійович та директор Прикарпатського військово-спортивного ліцею Микола Мартинюк зустрілися з польськими гостями та поспілкувалися про особливості їх перебування на теренах Надвірнянського району.

Голова районної ради Іван Гурмак відзначив важливість співпраці обох сторін і наголосив, що тісна дружба розпочинається за шкільними партами. Українська та польська молодь мають чудову можливість обмінятися досвідом та започаткувати дружні міжнародні відносини.

Як зазначили польські школярі найбільш цікавим для них був майстер-клас з розучування елементів українського народного танцю гопака, у свою чергу гості продемонстрували елементи польського народного танцю полонез.

Польська делегація з м. Пруднік подякували керівництву району, міста та Прикарпатського військово-спортивного ліцею за теплий прийом і зазначили, що за час перебування в Україні почерпнули для себе багато корисного та цікавого, адже більшість гостей завітали вперше.

Варто зазначити, що у червні минулого року директор Прикарпатського військово-спортивного ліцею Микола Мартинюк та директор Сільськогосподарської школи в Прудніку Радомір Гайдецький підписали Угоду про співпрацю між навчальними закладами. Угода передбачає обмін молоді, пізнання та навчання історії держав, поширення здорового способу життя, обмін досвідом щодо організації спортивних змагань, культурних заходів, конкурсів.