ПРО ГОЛОВНЕ
recent

Іноземні студенти зібрали з берегів двох річок на Прикарпатті понад 100 мішків сміття


За три дні студенти з Китаю, Туреччини, Тунісу, Єгипту зібрали на берегах Бистриці Солотвинської та Бистриці Надвірнянської понад 100 мішків сміття. 

Генеральне прибирання біля прикарпатських артерій влаштували волонтери міжнародної організації AIESEC разом із франківськими активістами в рамках екологічного проекту "Великі зміни – екологія", передає pravda.if.ua

Засміченість берегів річок свідчить про низьку культуру населення, каже Ігат. "Я побачив тут багато відходів: найчастіше трапляється папір, пластикові пляшки, але найбільше вражають рештки їжі, яку залишають відпочивальники, - каже Ігат. - Люди повинні збирати сміття у пакети і забирати його з собою або викидати у контейнери на березі".

Дівчата Моллі та Брін з Китаю наповнюють поліетиленові мішки сміттям за лічені хвилини. "Зазвичай українці влаштовують пікніки і не прибирають за собою, - нарікає Моллі. - У Китаї відведені спеціальні місця для барбекю, а в парках розкладати вогнище заборонено".

Волонтери AIESEC, які перебуватимуть на Прикарпатті ще 6 тижнів, не вважають прибирання берегів двох Бистриць безглуздим. "Ми хочемо достукатися до відпочивальників у такий спосіб", - наголошують іноземні студенти.