ПРО ГОЛОВНЕ
recent

Польська делегація з Прудніка гостюватиме в нашому місті протягом 10 днів (фото)


У червні минулого року директор Прикарпатського військово-спортивного ліцею Микола Мартинюк та директор Сільськогосподарської школи в Прудніку Радомір Гайдецький підписали Угоду про співпрацю між навчальними закладами. Угода передбачає обмін молоді, пізнання та навчання історії держав, поширення здорового способу життя, обмін досвідом щодо організації спортивних змагань, культурних заходів, конкурсів. Про це пише Надвірнянська правда.

В рамках даної угоди та співпраці м.Надвірна з польським містом-побратимом Пруднік 27 вересня до нашого міста завітала делегація з Республіки Польща в складі викладачів та учнів Сільськогосподарської школи в Прудніку.

28 вересня в Надвірнянській міській раді на запрошення міського голови Зіновія Андрійовича відбулась зустріч з учнями та викладачами прудніцького та надвірнянського навчальних закладів. Міський голова під час зустрічі коротко розповів про історію міста Надвірна, взаємовідносин між містами-побратимами, реалізацію спільних проектів, таких як «Діти без кордонів», «Кулінарна книга» тощо. Гості з м.Пруднік подякували міському голові та керівництву Прикарпатського військово-спортивного ліцею за теплий прийом і висловили сподівання, що за час перебування в Україні почерпнуть для себе багато корисного та цікавого, адже більшість гостей завітали до нашого міста вперше.

Делегація з Прудніка гостюватиме в нашому місті протягом 10 днів. Під час відвідин заплановано проведення різноманітних екскурсій пам’ятними місцями Надвірнянщини. Діти зможуть цікаво провести час зі своїми українськими однолітками, ознайомитись із самобутністю Прикарпатського краю, особливостями наших звичаїв, традицій, культури та історії. Крім того, за цей час будуть проходити різноманітні спортивні змагання між учнями шкіл, а саме: товариська зустріч з міні-футболу, турнір з шахів, шашок та настільного тенісу і змагання з силових видів спорту.