ПРО ГОЛОВНЕ
recent

Інтерв’ю з новопризначеним директором КП «Теплокомуненерго» Романом Мажаком




Нещодавно сесією Надвірнянської районної ради було затверджено на посаду директора КП «Теплокомуненерго» депутата Надвірнянської міської ради трьох попередніх скликань, голову постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, туризму, молоді, спорту, духовного відродження та соціального захисту населення , голову депутатської фракції «Батьківщина» у Надвірнянській міській раді Романа Мажака. Раніше Роман Павлович працював в комунальній сфері – інженером з техніки безпеки. Призначення відбулось під час п’ятнадцятої сесії Надвірнянської міської ради шляхом відкритого голосування. Кандидатуру Романа Мажака підтримали 22 районних обранці з 26. Таким чином було прийнято рішення призначити його керівником комунального підприємства «Теплокомуненерго» Надвірнянської районної ради.

Про свої плани новопризначений директор КП «Теплокомуненерго» розповів в інтерв’ю журналісту газети "Життя Прикарпаття".

- Романе Павловичу, нещодавно сесія Надвірнянської районної ради затвердила вас на посаду директора КП «Теплокомуненерго», розкажіть про колектив та потужності, які має підприємство.


- Найперше хочу зазначити, що колектив дуже професійний. Значна частина працівників має великий стаж та досвід роботи на підприємстві і звісно високий професійний рівень. В нашому колективі трудиться 21 штатний працівник, а в опалювальний сезон з 15 жовтня по 14 квітня кількість працівників зростає до 48-ми осіб. Щодо потужностей, то на балансі підприємства три котельні : центральної районної лікарні, районної дитячої лікарні та Надвірнянського будиноку дитини ; Делятинського психоневрологічного диспансеру . Також на обслуговуванні комунального підприємства «Теплокомуненерго» є чотири опалювально-теплові пункти, які забезпечують теплом приміщення: Надвірнянської районної ради та райдержадміністрації; прокуратури та архіву; Цуцилівської та Тисминичанської сільських рад. Технічний стан котелень – відмінний і підприємство готове якісно забезпечити теплом в опалювальний період наших споживачів.

- Які першочергові завдання Ви поставили перед собою як новопризначений керівник?

Найперше завдання , яке перед собою ставлю це – зберегти підприємство на такому рівні як воно є і далі розвивати. Перспективи для розвитку є. Кадровий потенціал є. Бажання працювати та удосконалюватись є. Технічна база у підприємства на достатньо високому рівні. Тому головним завданням, для мене збільшувати виробничу потужність підприємства.

- Які маєте плани щодо розширення потужності КП «Теплокомуненерго» ?

На даний момент часу ми працюємо над розробкою проекту щодо спорудження новітньої котельні блокового типу в місті Надвірна для забезпечення теплом ЗОШ №1 та ЗОШ №2, а також Надвірнянського центру дитячої творчості. У перспективі котельня зможе забезпечувати теплом басейн, який на даний час знаходиться на стадії будівництва. Для втілення цього потрібні немалі кошти. Але у співпраці з владою будемо намагатись залучити всі доступні фінансові можливості. Одним зі шляхів реалізації цього плану є пошук інвестиційних можливостей, написання проекту та його реалізація. Знаєте, головне поставити перед собою мету, чітко її сформувати , а тоді крок за кроком рухатись до її втілення. 

- Які, на Вашу думку, основні проблеми можуть виникати в роботі підприємства?

Їх декілька, і вони скоріш всього загальноукраїнські. По-перше, це недосконала законодавча база, що регулює податкову складову, яку сплачують комунальні підпрємства. На мою думку, не може підприємство, що надає послуги, прирівнюватись за рівнем сплати податків до підприємства, чия діяльність направлена на отримання прибутку. Адже велика частка обов’язкових відрахувань до державних фондів не може стимулювати підприємство до підвищення заробітної платні своїм робітникам. Звідси і проблеми з кваліфікованими кадрами, і їх плинність. По друге – це заборгованість за сплату послуг за тепло , що унеможливлює повноцінно надавати послуги та виконувати договірні відносини.

- Чи вважаєте ви встановлений тариф на тепло економічно обґрунтованим?

Відносно тарифу. Він не зовсім є економічно обґрунтованим, і це визнають чинники зовнішнього характеру. За ці роки значно зросли ціни на енергоносії, пальне, будівельні матеріали. За таких умов є виправданими. Інакше підприємство не зможе працювати у сьогоднішніх реаліях ринкових відносин. 

Дякую, Романе Павловичу, за інтерв’ю нашій газеті. Від себе особисто та нашого колективу бажаємо Вам досягти успіху в роботі та реалізувати усі плани.

Спілкувався Всеволод Кисілевський,
газета "Життя Прикарпаття"