ПРО ГОЛОВНЕ
recent

Пересувна стоматологія «ТриЗуб дентал» їздить по Донбасі і лікує українських бійців

Білоруське телебачення Тэлеканал Белсат відзняло сюжет про унікальний волонтерський медичний проект пересувної стоматологічної клініки "ТриЗуб дентал". Про це пише сайт Саджавка.
Зубний біль - один з найбільш розповсюджених і найгостріших болей людини. Лікування його в умовах збройного конфлікту для військових фельдшерів відходить на другий план. Втім знайшлись медики-волонтери, котрі обладнали за свій кошт пересувний стоматологічний кабінет для лікування військових по всій лінії фронту.
За 25 км від Донецька розташований базовий табір стоматологів-патріотів «ТриЗуб дентал», які надають високоякісну стоматологічну допомогу українським військовим, що воюють проти російського агресора. За 10 місяців лікарі-волонтери цього унікального проекту надали стоматологічні послуги більше п’яти тисячам військового й цивільного люду України. Безплатно. Такого формату ледь не всього спектру стоматологічних послуг серед військових і цивільного населення в часі війни наразі сучасна українська стоматологія ще не знала.
Поряд із волонтерами-медиками в складних умовах бойових буднів, уже традиційно, допомагає бійцям повернути здорову посмішу стоматолог із Саджавки Микола Андрійчук.