ПРО ГОЛОВНЕ
recent

Для здійснення реєстрації чи зняття з реєстраційного обліку, - громадяни мають звертатися до міських, селищних та сільських рад.


05 квітня, за головування керівника апарату районної державної адміністрації Миколи Кравчука, проведено семінар-навчання з секретарями та відповідальними особами сільських, селищних та міської рад, про це повідомляє Надвірнянська правда.

Про делегування виконавчим органам місцевого самоврядування повноважень у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб інформував присутніх начальник районного відділу Управління Державної міграційної служби Михайло Рубінський. Та наголосив на тому, що структурою буде надана необхідна консультативна допомога представникам органів місцевого самоврядування, які займатимуться питаннями реєстрації.

Керуючий справами виконавчого апарату районної ради Ігор Середюк ознайомив секретарів з порядком проведенняпоіменного голосування під час прийняття рішень на сесіях міської, селищних та сільських рад.

Про зовнішнє протипожежне водопостачання доповів начальник Надвірнянського районного відділу УДСНС в Івано-Франківській області Андрій Мочерняк.
Начальник відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості населення Ірина Ткач інформувала проорганізацію громадських робіт.

Нагадуємо, що 04 квітня 2016 року набуває чинності норма Закону України від 10.12.2015 року № 888-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг», а також постанови КМУ № 207 від 02.03.2016 року

«Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації», відповідно до яких повноваження у сфері реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб делегуються органам місцевого самоврядування (виконавчому органу сільської, селищної або міської ради, сільському голові (у випадку, коли відповідно до Закону виконавчий орган сільської ради не утворено) - органу реєстрації).

Отже для здійснення реєстрації чи зняття з реєстраційного обліку, - громадяни мають звертатися до міських, селищних та сільських рад.