ПРО ГОЛОВНЕ
recent

Фестиваль християнської пісні “Вдячні Господу за пісню”

18 вересня, Надвірна приймала учасників та гостей фестивалю християнської пісні “Вдячні Господу за пісню”. Музичний конкурс організувала Коломийсько-Чернівецька Єпархія Української Греко-Католицької Церкви за сприянням Надвірнянських міської та районної рад.
З благословення Правлячого Архієрея Коломийсько-Чернівецької Єпархії Василя Івасюка пісенне свято розпочав Вікарій Буковинський Митрофорний Протоієрей Валерій  Сиротюк зі спільної молитви. Отець Валерій зазначив, що такий фестиваль проходить вперше, але висловив надію, що він стане традиційним і щороку даватиме змогу возвеличувати та вшановувати християнською піснею нашого Небесного Отця.
Метою фестивалю є культурний, творчий та духовний розвиток молоді в християнському дусі. Учасники отримали стимул до створення власних музичних шедеврів, а глядачі мали змогу насолодитися та духовно оздоровитися мелодійним виконанням християнських пісень.
Журі фестивалю: поет, композитор, культурний діяч синкел Буковинський о. Валерій Сиротюк, народний артист України Остап Гавриш та автор багатьох релігійних пісень – Марія Притулюк. З 15 по 17 вересня саме ці люди обирали кращих з кращих, які виступили на фестивалі в м.Надвірна. Серед учасників були Христина Федоришин, Христина Михайлюк, Іванна Штурман, Ірина Блашко, Володимир Жилюк, Іванна Максимчук, Христина Хабайлюк, Надія Федорів, Наталя Дем’янчук, Мар’яна Яцюк та Юліана Петрик.
На фестиваль завітали гості карпатського краю, а саме Лауреат фестивалю “Пісня серця”- Роксолана Зінчук та солістка ансамблю Національної Гвардії України – Мар’яна Гавриш. Впродовж фестивалю також дарували пісні отець Валерій Сиротюк та Остап Гавриш.

3-тє місце фестивалю посіли одразу дві учасниці Ірина Блашко та Надія Федорів, 2- ге – зайняла Мар’яна Яцюк, а перемогу здобула учасниця з м.Коломиї – Наталя Дем’янчук, голос якої підкорив не тільки суддів, а й всіх присутніх.
Всіх учасників конкурсу нагородили дипломами та цінними подарунками. На завершення Декан Надвірнянський УГКЦ отець Андрій Бакота подякував всім учасникам та організаторам фестивалю, а особливу подяку висловив міському голові Зіновію Андрійовичу за його підримку та сприяння у проведенні християнського пісенного конкурсу. Завершилось дійство гімном фестивалю у виконанні Марії Притулюк.