ПРО ГОЛОВНЕ
recent

Талант письменниці Галини Христан – всеукраїнський

У приміщенні бібліотеки коледжу для юнацтва відбувся ювілейний творчий вечір новелістки, бібліотекарки філії с. Саджавка, члена Національної спілки письменників України, авторки шести книг Галини Христан, присвячений 65-річчю з дня народження. 
Галина Христан – талановита новелістка, багатолітня членкиня літстудії «Бистрінь», просвітянка, патріотка. В бібліотеці працює понад 40 років. Лауреат Всеукраїнських фестивалів гумору і сатири, переможець Всеукраїнського конкурсу УБА на кращий художній твір про бібліотеку, лауреат районної премії ім. Надії Попович, делегат VІ з’їзду НСПУ. Вона автор книг «Старий і кіт», «Я вернуся» (2002), «Великоднє чудо»(2004), «Білий острів»(2007), «Вірність»( 2012). До ювілею пані Галина підготувала шосту книгу – «Отченаш неба», в котру увійшли новели, гумор, есе. Вона написала також історичну розвідку про свого односельчанина, письменника, вченого Івана Давидюка, знищеного більшовицькою диктатурою.

Про неї, її багатогранну творчість, а також про високу оцінку її творів такими відомими письменниками, як Дмитро Павличко, Богдан Бойко, Дмитро Герасимчук, Євген Баран розповіли її колеги: завідувач краєзнавчим відділом ЦРБ Раїса Грушецька та бібліотекар коледжу Тетяна Семенюк .

Галина Христан, спілкуючись і читаючи нові новели, вірші патріотичної та духовної тематики, а також гумористичні новели, зуміла зворушити серця молодих слухачів. Юнаки і дівчата, яким не байдужа творчість шановної краянки та українське слово, ознайомились із книжковою виставкою новелістки «Сповідь чутливого серця». Присутні переглянули презентацію фотографій з творчого життя письменниці. Заступник директора коледжу Галина Cавчинець та завідувач бібліотекою коледжу Леся Семенишин привітали ювілярку з днем народження і побажали їй здоров’я, щастя, мирного неба, творчого неспокою, натхнення на ниві письменства.